Stepanov – Intro

42x46cm
Vissers vrouwen

Goran Stepanov een schilder uit Nederland.

Wie ben ik

Goran Stepanov geboren in Servië. Sinds 1992 woon ik in Nederland.
Na de middelbare school elektrotechniek,  wilde ik me toeleggen op het kunst schilderen, maar de oorlog die uitbrak besliste anders en de familie heeft het land verlaten. Maar liefde voor het schilderen  bleef toch. Ik vestigde me in Nederland en naast mijn reguliere werk bleef ik actief als kunstschilder.

Waar heb ik het schilderen opgepakt

Al van jongs af aan heb ik veel getekend en geschilderd. Mijn oudere broer zat toen der tijd op de kunst academie en ik werd hierdoor gemotiveerd. Ik als Autodidact schilder heb nooit persoonlijke begeleiding gehad. Vanaf mijn 18e ben ik gaan schilderen met olieverf en potlood.

Inspiratie

Vrijheid en natuur blijft een onuitputtelijke bron voor veel van mijn schilderijen, een mooie zonsondergang, de zee…

Waar werk ik mee

Ik schilder hoofdzakelijk met acryl, aquarel en pastel. Met aquarel en pastel kan snel gewerkt worden. Mijn belangrijkste onderwerpen zijn realistische landschappen, zee gezichten, portretten en stilllevens van alles wat me interesseert en intrigeert. Door mijn brede belangstelling en betrokkenheid bij de dagelijkse dingen zijn mijn onderwerpen ook heel divers. Mijn portretten zijn weliswaar realistisch maar hebben toch een lichte losse impressionistiche toets. Sinds enige jaren heb ik het pad van acryl ingeslagen. Mijn schilderstijl is vooral impressionistisch maar soms ook, afhankelijk van hoe mijn pet staat, expressionistisch met de neiging naar abstractie,  maar langzaamaan experimenteer ik  ook met andere stijlen.